17.1.11

Sininen maanantai


Vuoden kolmas maanantai. Jos joku ei sitä vielä tiedä, niin tänään on vuoden masentavin päivä - ja yllä näkyvän yhtälön sanotaan sen todistavan. Yhtälössä w=ilma (weather), d=velka (debt) t= joulun jälkeinen aika (time since Christmas), Q= uuden vuoden lupausten pettäminen, M = alhainen motivaatiotaso ja Na = epäaktiivisuuden tunne.

Englannissa Blue Monday sai alunperin alkunsa Sky Travelin kampanjasta ja alkuperäinen tiedote vuoden surkeimmasta päivästä julkaistiin alunperin Cliff Arnallin nimellä. Arnall työskenteli tiedotteen julkaisuaikaan Cardiffin yliopistoon liitettyvässä organisaatiossa ja yliopisto onkin ottanut tiukan linjan ja irtisanoutunut huuhaalaskelmasta. Mutta julkaisun jälkeen Blue Monday on säännöllisesti ottanut oman tilansa lehdistössä huolimatta siitä kuinka syvältä hatusta yhtälö onkaan vedetty.

Mutta olisiko laskelmassa sittenkin hitunen totta? Masentaako?

Lue mm. Blue Monday: The unhappiest day of the year (Colin Fernandez, Daily Mail, 22.1.2007)

2 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

Hahah... Ei se kaukana ole jos katsoo ikkunasta. Katsotaan nyt miten liikenne sujuu pääkaupunkiseudulla, veikkaan ettei kovin hyvin. Vastaiskuna voi katsella jotain kirkkaan keltaista...

Leena kirjoitti...

No jopas on yhtälö!