30.9.11

Omista väri!Muutama tunti (!) sitten aukesi verkossa Unisefin hyväntekeväisyyskampanja Own A Colour And Help Save A Child's Life, joka löytyy osoitteesta http://www.ownacolour.com. Nettisivulla myydään 16.7 miljoonaa värisävyä, jotka saa nimetä omakseen - minimihinta on punta, joten jos kaikki värit myydään minimihinnalla, jo se tuottaa kampanjalle rahaa 16.7 miljoonaa puntaa. Kun eksyin sivulle, keräyssumma oli £26000 puntaa. Palasin tsekkaamaan lukua shoppailtuani kolme väriä - eli noin varttitunnin kuluttua - ja summa oli yli £50K.

Mikään virallinen nimeämissessiohan tämä ei ole, eli tällä tavalla nimi ei päädy kuin tähän nimenomaiseen projektiin, mutta hauska tapa lahjoittaa rahaa. Ja mikä tekee siitä mielenkiintoisimman: ostaessaan saa paitsi nimetä värin, voi myös selittää, miksi valitsi juuri kyseisen värin. Jotkut ovat vastanneet lyhyesti, mutta osa on kirjoittanut hienoja tarinoita lempivärinsä historiasta - mielenkiintoista luettavaa värifanaatikoille.

Pitäkää kiirettä - värejä ei ole myynnissä kuin 16.7 miljoonaa! (Ihan oikeasti: se tuntui ensin suurelta luvulta, mutta kun tässä on katsellut myyntimääriä ja myytyjen väriplänttien täyttymistä...)

Ei kommentteja: