26.9.07

Perunapainoa


[Yksityiskohta Mirja Majevskin kuvasta]

Ulla vihjaisi Virossa järjestettävistä perunapainofestareista (viroksi Kartulitrüki Festival ja englanniksi Potatoprint Festival). Harmillisesti tämän vuoden festarit ovat juuri päättyneet, mutta ensi vuonna tulee uudet! Nettisivuilla on sentään galleriassa vinkeitä perunapainokuvia katsottavana!
printpotato.pri.ee

Muistan viimeksi joskus pienenä kaivertaneeni perunaa painamistarkoituksiin (silloin vesivärillä ja paperille), mutta taito ei ole unohtunut, koska verkossa on useampiakin perunapainamista neuvovia sivuja. Kaupallisestikaan perunapainoa ei ole täysin unohdettu: mm. Kax Ciraffia myy sisustustuotteita Afrikasta ja Intiasta ja heillä näyttää olevan myös perunalla painettuja tekstiilejä tarjolla: kaxciraffia.fi/tuote_tekstiilit.html. Varsin vinkeä typografisen taiteen edustaja on myös 26 visuaalisen runon potato print postcards -postikorttikokoelma.

Voisikin olla ihan hyvä idea taas alkaa leikellä perunoista painokuvia itse tekemiin kortteihin. Sellaisia en ole aikoihin tehnyt saati sitten vastaanottanut.

Ei kommentteja: