9.2.10

Wanted: Porinsininen

Käsiini osui Porin Puuvilla Oy:n Hintaluettelo N:o 1a vuodelta 1933. Hintaluettelossa oli nimittäin aika mielenkiintoinen väritermi "porinsininen", joka heti herätti uteliaisuuteni. Yritin googlailla väriä, mutta sitä ei juurikaan löytynyt.

Verkosta opin, että ko. firmaa ei enää ole, mutta se oli aiemmin Finlaysonin osa. Joten luonnollisestikin meilasin Finlaysonin infoon ja tiedustelin, josko heillä olisi tietoa porinsinisen värisävystä (vaalea, tumma tai keskisininen) tai peräti jonkinlaista värikarttaa, josta porinsinisen sävy löytyisi.

Finlaysonilta tuli vastaus tänään:
Valitettavasti meillä ei ole enää töissä ketään, joka olisi pystynyt tämän värin taustaa selvittämään. Forssan tehtaan päällikkömme tuntee entisiä "porilaisia" ja otti heihin yhteyttä, mutta heilläkään ei ollut tästä väristä tietoa.


Onko joku kuullut nimen porinsininen? Kaipailen mielikuvia, muistikuvia ja ennenmuuta oikeaa tietoa siitä, millainen on ollut porinsininen!

1 kommentti:

Eila A kirjoitti...

Moi Päivi! Laitoin kysymyksesi eteenpäin porilaissyntyiselle ystävälleni, joka puolestaan laittoi sen eteenpäin Poriin äidilleen, joka voi kysellä asiaa eläkeläistuttaviltaan... Katsotaan löytyykö jotain!