28.12.10

Autoissa tarjolla: mustaa, hopeaa, valkoistaKauppalehti julkaisi tänään autonväreistä kertovan uutisensa otsikolla Autojen värit listattiin: Suomessa yllätys.

Automaalien valmistaja Dupont listaa värejä 58. kertaa, eikä autojen hittivärikartta kovin räikeältä vaikuta edelleenkään.

Coloria-blogissa reilu vuosi sitten julkaistu Autovärikatsaus kertoi vuoden takaisen tilanteen: hopean harmaa johti, musta toisena ja valkoinen kolmantena. Järjestys on edelleen sama, mutta Kauppalehti uutisoi mustan nostavan suosiotaan ja "kamppailun muuttuneen jo tiukaksi", kun hopeanharmaiden autojen myynti on 26% ja mustien 24%. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 25% ja 23%, joten itseasiassa mustan ja hopeanharmaan rako ei ole prosenteissa kaventunut, mutta lieneekö maailma muuttunut jälleen 2% mustavalkoisemmaksi. Tai pitäisikö sanoa mustanharmaammaksi?

Kauppalehden uutisen kuvatekstissä hehkutetaan: Suomessa nousevat aivan omat värit. Suomessa kolme suosituinta väriä ovat harmaa, musta ja sininen (minkä voi päätellä pihan parkkipaikalle katsoessakin), mutta 121 Media Oy:n Strada+-tilastojen mukaan valkoisten autojen myynti on marraskuun aikana noussut Suomessa 78%, ruskeiden ja beigejen 69% ja keltaisten, punaisten ja violettienkin ihan reippaasti. Hiljaisena jälkilausahduksena tosin todetaan, että violetin värin yli 30% myyntinousuun riitti 65 violetin auton myyminen - 8 196 myydystä autosta.

Tässä vielä maailman tämän vuoden top 10 DuPontin mukaan:
The top 10 global vehicle colors are as follows:
Silver / hopeanharmaa — 26%
Black/Black Effect / musta — 24%
White/White Pearl & Gray / valkoinen, helmiäisvalkoinen, harmaa — 16% kukin (tasapeli)
Red / punainen — 6%
Blue / sininen — 5%
Brown/Beige / Ruskea, beige — 3%
Green / vihreä — 2%
Yellow/Gold / keltainen, kullanvärinen — 1%
Others / muut —

Autojen värit listattiin: Suomessa yllätys (Kari Hänninen, Kauppalehti, 28.12.2010 klo 15:19; päivitetty ti 16:25)

DuPont Says Silver, Black in Race for World's Most Popular Car Color (DuPont, Wilmington, DE, 7.12.2010)

1 kommentti:

Jokke kirjoitti...

Voi miten tylsää. Minua harmittaa hirveästi, että minun hieno keltainen autoni tuhoutui.