15.3.08

Yleiskuulumisia Coloriasta ja Coloriastosta

Elämä vei hetkeksi mennessään ja Coloria-blogin päivittäminen on ollut pienellä tauolla. Tällä väliin alkuvuoden huilanneelle Coloriasto-sivulle on kertynyt vaikka minkälaista lisämateriaalia ja enemmän on tulossa; kevään aikana verkkoon tulee mm. Kivi-lehdessä julkaistuja Seppo I. Lahden kirjoittamia (ja hänen luvallaan julkaistavia) kiven väriä koskevia artikkeleita. Kiitos Seppo I. Lahdelle ja kaikille muillekin, jotka ovat talven aikana muistaneet Coloriaa ja Coloriastoa!

Coloriasto kaipaa edelleen apua: minulla on useita vanhempia artikkeleita julkaisua odottamassa - lupa tarvittaisiin kirjoittajilta tai heidän kuoltuaan kirjoittajien jälkeläisiltä, joten olen kiitollinen kaikista tiedoista, jotka voisivat auttaa henkilöiden tai heidän jälkeläistensä jäljittämisessä. Viime vuoden lopussa sain luvan julkaista Kontturin värjäyskirjan Coloriastossa, mutta lupaa vailla on vielä Alina Hellenin värjäyskirjan julkaiseminen. Kaikki tiedot Hellenistä (elinvuodet, asuinpaikka, jälkeläiset) olisivat äärimmäisen tervetulleita!
Lue lisää

----

Tässä vastauksia muutamiin talven aikana tulleisiin kysymyksiin:
Coloriaa koskien on tullut useita valituksia erikoismerkkien puuttumisesta ja kuvien vähäisyydestä. Coloriassa on edelleen muutamia sivuja, joista puuttuvat erikoismerkit, jotka hävisivät sivumuutoksen mukana viime elokuussa. Korjailen tilannetta viikottain, mutta projekti etenee aika hitaasti, koska Coloriassa on melkoinen sivumäärä. Coloriaan on tulossa lisäkuvia, kuten olen luvannut, mutta hoidan ensin nuo peruskorjaukset alta pois. Projekti ei ole valtavan nopeakäänteistä myöskään siksi, että Coloria ei ole päivätyöni vaan harrastus - työt pitää hoitaa ensin :(

Monet Coloriaston lukijat ovat kaipailleet nähtäväksi erilaisia värikarttoja ja värikartastoja ja myös värjäysnäytevihkoja. Tällä hetkellä niitä ei juurikaan Coloriasta löydy, mutta toivotaan että ajan myötä myös niitä saadaan esille. Samoin vanhoja muistiinpanoja, valokuvia yms. vanhaa yksityishenkilöiden materiaalia ei ole esillä enempää siksi, etten voi sellaisia tyhjästä taikoa. Näissä asioissa olen riippuvainen Coloriaston lukijoiden aktiivisuudessa. Ilman muuta laitan esille sen materiaalin, jota Coloriastoa varten lähetetään ja jonka julkaisuun on lupa.
Jotkut ovat myös kysyneet, miksei heidän löytämäänsä ja Coloriastoon lähettämäänsä lehtijuttua ole esillä. Se johtuu nimenomaan siitä, että kirjoittajalta pitää olla julkaisemiseen lupa. Muutamilta kirjoittajilta tai heidän jälkeläisiltään en ole saanut lupaa julkaisuun, mutta suurimman osan kohdalla en ole tavoittanut kirjoittajaa tai tämän jälkeläisiä kysyäkseni lupaa.

Coloriastoa kootaan blogger-pohjaan siihen saakka, kunnes sivusto saa tarpeeksi rahoitusta, jolla voin rahoittaa oikean tietokantapohjan toteuttamisen. Coloria ja Coloriasto ovat saaneet apurahaa toimintaansa, mm. tänä vuonna Keski-Suomen taidetoimikunnalta. Saatu apuraha on kuitenkin tähän saakka ollut tietokantaprojektin loppuun asti tekemiseen liian pieni, joten esim. tänä vuonna kohdennan saamani rahoituksen pääosin Colorian sisältöön, johon apurahalla on suuri vaikutus. Yritän kuitenkin jatkuvasti hakea Coloriastolle rahoitusta, jonka avulla saisin kunnon tietokannan pystyyn, jotta tietokanta ei roikkuisi veitsen terällä. Siihen saakka kuitenkin kokoan tietoja blogger-tietokantaan.

Coloriasta ei vielä löydy tarkkoja värjäysohjeita tms. ohjeita, mutta tällaista projektia ollaan aloittamassa ensi kesän aikana apurahan turvin. Joten viimeistään syksyllä sivustolta pitäisi löytyä joitakin ohjeita.

Ajankohtaisista väriin liittyvistä tapahtumista on toivottu tietoa. Coloria-blogin sivupalstaan on tullut helmikuussa pieni näyttelytiedotealue, johon pyrin keräämään väriin liittyvien näyttelyiden ja tapahtumien tietoja. Kaikki vinkit ja linkit ovat myös tähän liittyen tervetulleita!

Ei kommentteja: