7.9.06

Lähde väreistäTaas juttua kirjasta. Reilu kuukausi sitten sain Coloriaan vinkin uudesta värikirjasta. Menin ja tilasin sen. Kyseessä on Anu Tuomen Lähde väreihin, joka on Turun ammattikorkeakoulun julkaisua ja sieltä kirjaa voi myöskin tilata. 114-sivuisen kirjan hinta on 22 euroa (+postikulut 5 euroa). Kirja tuli postissa jo noin kuukausi sitten ja lasku tipahti postiluukusta tänään.

Kirjan esittelysivu sanoo mm.: Lähde väreihin johdattelee eurooppalaisessa kulttuurissa vaikuttaviin värikäsityksiin. Tavoitteena on historian kokemusten avulla oppia enemmän väreistä ja ympäröivästä kulttuurista. Julkaisu on jaettu teemojen mukaisesti neljään lukuun: valkeus, pimeys, yksivärisyys ja monivärisyys. Jokaisesta teemasta pyritään esittämään toistensa kanssa toisinaan ristiriidassakin olevia näkökulmia.

En ole vielä lukenut kirjaa, mutta varsin mukavalta näyttää selailijan käsissä. Kirjoitettu minä-muodossa ja ainakin pikaselauksella värin perushistoriaa täydentävät omat mietelmät, löydöt ja taidekokemukset. Liitteenä on myö Kalevalan värisanakirja; Kalevalan (ja Kantelettaren) väreistä onkin Coloriaan tullut kysymyksiä aina silloin tällöin ja myös vinkkejä ihmisiltä, jotka ovat jotain materiaalia niistä koonneet (ei vielä verkossa saakka).

(Ihmeellinen déjà vu -ilmiö: vasta skannatessani huomasin kannen merkillisen yhteyden tuohon ensimmäisen entryn taikatemppukuvaani. Hmm.)

Ei kommentteja: