Pikkutyttöjen innostus pinkkiin ei ehkä olekaan täysin markkinakoneiston väkipakolla junttaama ilmiö. Lasten psykologi, tohtori Michael Carr-Gregg on sitä mieltä, että tytöt tykkäävät vaaleanpunaisesta, koska heidän aivonsa ovat rakenteeltaan täysin erilaisia kuin poikien. Part of the brain that processes emotion and part of the brain that processes language is one and the same in girls but is completely different in boys. This explains so much - you can give a girl a truck and she'll cuddle it. You can give a boy a Barbie doll and he'll rip its head off, kertoo Carr-Gregg. Aivojen rakenne ei tietenkään yksinomaan voi olla syynä. Carr-Gregg myöntää, että ympäristön vaikutuksella on suuri merkitys.
The princess gene, Annie Lawson, theage.com.au 23.5.2007
5 kommenttia:
Hei!
Viitaten tuohon artikkeliin, mahtaako kenelläkään olla tietoa, mistä tuo "pinkki tytöille ja vaaleansininen pojille" -ajatus sitten siellä Ranskassa on lähtenyt alunperin liikkeelle?
Petri Pohjanjoki
Nyt menee arveluksi, mutta veikkaan, että tuokin muoti on syntynyt sattumalta. Helppo ainakin kuvitella, miten jonkun vaikutusvaltaisen perheen lasten värejä on lähdetty matkimaan...?
Ainakaan mistään en ole tähän mennessä löytänyt pätevää kirjallista materiaalia, jossa olisi lisätietoa tästä.
Aihe kyllä säilyy tiukassa seurannassani ja kirjoitan lisää heti, kun jostain vain ilmaantuu lisätietoa.
Tämä aihe oli työpaikan lounaspöydässä esillä juuri muutama päivä aikaisemmin ennen kuin näin tuon artikkelin sivujesi kautta.
Silloin tuli ajatus siniverisyydestä ja siitä, miten aatelisuus periytyy ainoastaan miespuolisen aatelisen jälkeläisille.
Wikipedian mukaan tämä "siniverisyys" fraasina on lähtenyt alun perin espanjan kielestä (sange azul), mutta hyvin todennäköistä, että samaa käytettäisiin myös Ranskassa.
Mutta laita ihmeessä infoa tästä asiasta sivuillesi, jos löydät siitä jotain lisätietoa.
Aurinkoista perjantaipäivää kaikille.
t: Petri P.
Coloria-sivuille olen aikanaan saanut kirjoitettua siniverisyydestä näin:
sininen veri, siniverisyys (aatelisveri) - ilmaus on luultavimmin peräisin Espanjasta (sangre azul). Maurit hallitsivat aikanaan suurta osaa Eurooppaa. Espanjassa alunperin vaaleaihoiset espanjalaiset ja tummaihoiset maurit alkoivat mennä keskenään naimisiin. Mutta aristokraatit eristäytyivät rahvaasta, vetäytyivät vuorille ja välttelivät tietoisesti aurinkoa säilyttääkseen ihonsa kuulauden. Vaaleaihoisen aateliston verisuonet kuulsivat sinisinä ihon läpi toisin kuin tummaihoisilla maureilla. Sanonta on saattanut tulla myös intiaanien ja eurooppalaisten kohtaamisesta. Ranskassa palvelijat käyttivät yläluokasta (Par Dieu) leikkisästi nimitystä parbleu.
Vielä tuohon edelliseen kommenttiini Colorian sinisen sivun osoite :)
Lähetä kommentti