18.6.07

Joensuu: Sävyjä väreistä


Tasan viikko sitten kävin vierailulla Carelicumissa Joensuussa, jossa on esillä Sävyjä Väreistä -näyttely 2.9. 2007 saakka. Kävin tyhjässä näyttelytilassa vierailulla silloin, kun näyttelyä vielä suunniteltiin ja oli jännä nähdä, miten tila oli muuntautunut ajatuksesta ja suunnitelmasta konkreettiseksi näyttelyksi. Aika paljon kokonaisuus vastasi mielikuvaa, mutta esillä oleva "Japanin pesän" kimono oli aika paljon hienompi kuin mitä olin osannut kuvitellakaan.

Näyttely on Pohjois-Karjalan museon, Joensuun yliopiston InFotonics Center Joensuun ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteistyöprojekti ja korkeakoulujen mukana olo näkyy myös näyttelyssä. Esillä on paljon kivoja jippoja ja paljon kokeiltavaa ja tilassa olisi viihtynyt kauemminkin kuin sen lyhyen raapaisun, jonka ehdimme käydä. Näyttely keskittyy aika paljon värin havainnointiin ja fyysiseen olemukseen, mutta myöskään luonnon kasvivärejä ja pigmenttejä ei oltu unohdettu. Digitaalisesta väritutkimuksesta näyttely antaa tietopaketin, jollaista tuskin saa suomenkielellä muualta.


Näyttelyyn kuuluu verkkosivustokokonaisuus, joka löytyy osoitteesta digimuseo.joensuu.fi. Sivulta selviää myös, miksi joensuulaisessa värinäyttelyssä on esillä se hieno kimono...

Ei kommentteja: