26.12.07

Lukemista verkosta: The Creation of Color in Eighteenth-Century Europe

Project Gutenberg on osoittautunut varsinaiseksi aarreaitaksi. Viimeisin suurlöytö on Sarah Lowengardin The Creation of Color in Eighteenth-Century Europe; kokonainen kirja hienoine kuvituksineen. Pelkät kuvituksetkin ovat jo tutustumisen arvoisia. Niihin (sekä videoon, joka kuvaa värin heijastumista silkillä) pääsee tutustumaan suoraan klikkaamalla sivun yläreunan "media index" -valikkoa. Jos tykkää lukea tulostettuna, tekstit on helppo printata pdf-fileistä, jotka voi kaikki ladata kunkin sivun oikeasta yläkulmasta tai "print" -sivulta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen opus! Koetin pikaisesti etsiä sieltä 'saxon blue'n valmistusreseptiä mutta ei ainakaan ihan vielä löytynyt.
Ko tuotenimellä on mm Kanadassa saatavilla väriainetta, indigopitoista seosta jolla on hyvin helppoa värjätä, ei tarvitse keittää eikä haise pahalta.
En usko että se on sama aine kuin rikkihappoon luotettu indigo mm Kontturin kirjassa esiintyvä vaarallisen hapan indigoliuos joka on pääosin väkevää rikkihappoa.

Olen saanut kerran tuliaisiksi pienen pullon saxon blueta, sillä värjääminen ei tarvitse kuin lämmintä vettä astiaan ja lusikan tms sekoittamiseen!