11.8.08

Päivän vinkki: veikkaa punaista

Coloria-blogi on taas ajan hermolla: urheiluun(kin) liittyvää juttua näin olympialaisten aikana... :)

Jo jonkin aikaa sitten tehtiin tutkimushavaintoja siitä, että jos laitetaan vastakkain sinisiin ja punaisiin asuihin pukeutunut urheilujoukkue / kilpapari, todennäköisimmin punainen voittaa. Punaisen värin on epäilty vaikuttavan voimakkaammin itse kilpailijan olotilaan. Eilisessä ScienceDailyn uutisessa kuitenkin kerrottiin, että vaikutusta voi olla myös ulkopuolisilla tekijöillä: tuomarit antavat helpommin punaisiin pukeutuneille voittopisteitä kuin sinisiin pukeutuneille.
Many sports teams select their uniforms based on the mascot, city or country they are representing, not on a referee’s preference or bias. But a new study has found that choosing the color red for a uniform in competitive sports can actually affect the referee’s split-second decision-making ability and even promote a scoring bias.
- Red All Over: How The Color Red Affects A Referee's Judgment / ScienceDaily (Aug. 10, 2008)


Psykologit Norbert Hagemann, Bernd Strauss ja Jan Leibing (Munsterin yliopisto) näytteivät 42 kokeneelle taekwondo-tuntijalle kahta erilaista monen ottelun videokoostetta, joissa puna- ja siniasuiset kilpailijat sparrasivat keskenään. Tosiasiassa kahden videon välillä ei ollut muuta eroa kuin se, että toisessa ottelijoiden asujen värit oli vaihdettu keskenään tietokoneella. Siis ne, jotka ensimmäisellä videolla sparrasivat punaisissa asuissa, olivat toisessa videossa sinisessä asussa ja vastaavasti ensimmäisen videon siniasuiset näyttäytyivät toisessa videossa puna-asuisina - itse otteluvideot olivat aivan samoja. Kommentaattoreita pyydettiin jokaisen yksittäisen videon jälkeen pisteyttämään kummankin ottelijan suoriutuminen. Punapukuiset kilpailijat saivat keskimäärin 13% paremmat pisteet.

Red All Over: How The Color Red Affects A Referee's Judgment (ScienceDaily 10.8., 2008)
Uniforms can color judgment when referees see red (Belinda Goldsmith, 11.8.2008, NewsDaily)

Ei kommentteja: