8.8.06

JälkiväristyksiäVäristyksiä-näyttelyyn liittyvä näyttelyjulkaisu Jälkiväristyksiä on ilmestynyt. Kirjan on toimittanut ja taittanut Tiina Leino ja toimituskuntaan ovat kuuluneet Tiinan lisäksi Ulla Lapiolahti, Raija Manninen ja minä. Kirja jakautuu kolmeen osioon: Värit ajassa (värien käytön historiaa), Värjärin aarreaitta (värjäyskasveja ja ohjeita) sekä Värikkäät tehtävät (tekemistä ja pohtimista). Menkää hakemaan omanne tai kyselkää Suomen käsityön museolta, jos vaikka suostuisivat postitse lähettämään :).

Tiedot:
Jälkiväristyksiä
Suomen käsityön museon julkaisuja 24
hinta 16,50 €

Varsinaiseen Väristyksiä - Värikästä petkuhuiputusta ja historiallisia tosiasioita -näyttelyynkin kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan! Näyttelyn voi kävellä pintapuolisesti läpi, mutta värifanaatikoille tarjolla on aika suuret määrät katseltavaa ja luettavaakin - eli aikaa kannattaa varata enemmänkin. Näyttely on auki vielä 17.9.2006 saakka ja sen jälkeen lähtee hieman supistettuna (mutta ehkä eri tavoin) kiertämään maata.

Niille, jotka eivät museota tunne: Suomen käsityön museo sijatsee Jyväskylässä Kauppakadun ja Kirkkopuiston risteykssessä. Yhteystietoja ja muuta informaatiota (mm. Väristyksiä -näyttelyn tiedotteen) voi käydä kurkkimassa nettisivuilta: www.craftmuseum.fi

2 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Olenko muistanut onnitella näytöksestäsi? Ja nyt kirja! Ja näytös kiertelee! Voi kun tekee mieli tulla Suomeen ja Jyväskylään näkemään tätä!!! Muistan hyvin Käsityö Museon viime käynnistä.

Tämä blogi onkin hieno idea, tulen seuraaman innokkaasti. Hyvää Jatkuvaa työn intoa Sinulle!

Päivi kirjoitti...

Itsellenikin tämä koko näyttelyprojekti on ollut pitkän haaveen toteutuminen. Ja hienolla porukalla sitä teimme!

Eli kiitos onnitteluista!

(Olipa hassua, että juuri, kun siulta tuli viesti, olin lukemassa blogiasi.)