15.7.08

Valonkestotesti alkaa


Kevyet kesäkieputukset takana: ostin mustaa A3-kartonkia, tein siihen viillot ja kieputin kevään ja alkukesän aikana värjäämiäni lankoja kartonkiin kiinni. Seuraavana prosessina on peittää kustakin lankaerästä kaksi kolmannesta kunkin kahdella tarraliuskalla, jonka jälkeen kiinnitän planssin ikkunaan. 3-4 kuukauden kuluttua otan toisen tarraliuskoista pois ja vuoden kuluttua toisen. Sitten näkyy, kuinka valo vie väriä ja mitä väriä se vie.

Tällainen oli tarkoitus saada aikaan jo vuoden vaihteessa ja sitten alkukesästä, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Vast'edes jokaisesta värikylvystä pääsee oma osansa vastaavanlaiseen satsiin.

---

Vihreä väri-ilmiö kummastuttaa taas: jostain syystä vasemman alareunan malvalla värjätyt kauniin vihreät värit eivät tartu kameraan kuin harmaina, mutta niiden viereinen (yläpuolella) hernekuukusen liki samanvärinen vihreä tallentuu kameran linssin läpi ok.

Kuvakone jokatapauksessa toimii taas, joten enemmänkin väritilitystä luvassa lähipäivinä.

3 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Vähänkö on hieno systeemi :o On se hyvä, että joku jaksaa olla järjestelmällinen

Päivi kirjoitti...

Järjestelmällisyys on valikoivaa...

Kävin muuten tänään kässämuseolla katsomaan ERÄSTÄKIN HIENOA PYLVÄSTÄ! Se oli vielä hienompi kuin mitä olin etukäteen osannut odottaa! Vähän raflaavuutta näyttelyyn...

Toivottavasti pääsen jossain välissä kuvien pariin...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania värejä olet tehnyt, aivan upeat väriraidat. Ja tosi hieno koe, harmi, kun kestää kauan valmistua.
Larisa