1.4.07

EkofarkutUlla lähetti muutama päivä sitten meilissä mielenkiintoisen uutisen, joka käsitteli uusia ekoleviksiä. Tässä vapaasti käännetty lainaus farkkujen kuvailusta:
Levi's Eco (farkut) valmistetaan orgaanisesta puuvillasta, vyötärön nappi on valmistettu kookospähkinän kuoresta, farkuissa ei ole metalliniittejä, väri on valmistettu prosessilla, joka sisältää luonnonindigoa, perunatärkkelystä ja mimosakukkaa [muissa uutisissa mainitaan myös marseillesaippua] ja merkki on tehty kierrätetystä pahvista. Pakkaus on valmistettu orgaanisesta puuvillasta ja kierrätetystä paperista ja soijapainomusteesta, ja lisäksi materiaalit tuodaan unkarilaiseen farkkutehtaaseen lähimmistä mahdollista lähteistä, jotta vähennetään kuljetuksessa syntyvää hiilidioksidia.

Farkkuja pitäisi olla jo saatavilla kaikissa Levi's -kaupoissa.

---

Etsiessäni lisätietoa ekofarkuista törmäsin sattumalta myös otsikkoon Cancer-causing Dye in Childrens Clothing. Tammikuun alussa on muutamassakin blogissa mainittu, että joka kymmenennessä lasten vaatteesta etelä-Kiinassa on syöpää aiheuttavia haitallisia värjäysaineita. Kiinalaisviranomaisten kolme kuukautta kestäneissä tutkimuksissa kävi ilmi, että lähes puolet vaatteista alittivat turvallisuusstandardit. Karsinogeenisiä aineita löytyi 10% 91 vaatekappaleesta, joita tutkimukseen haettiin 22 kaupasta kuudessa kaupungissa. Tiedon alkulähteestä en ole ihan varma.

Suomalaisten *pitäisi* olla halpatuontivaatteidenkin osalta turvassa myrkkyväriaineilta ja muilta tekstiilinkäsittelyaineilta, mutta aina silloin tällöin sitä jää miettimään, että kuinka tarkkaan nuo vaatekollit oikein tutkitaan maahan tuodessa? Ja miten? Pistokokein?

Ei kommentteja: