13.4.07

Helsingin tuliaisiaHelsingissä käydessä ensisijainen missio on aina täyttää kassit importtikaupoissa nuudeleilla ja pavuilla ja kaikenmaailman aineksilla, jotka Jyväskylässä ovat monta kertaa kalliimpia. Siinä ruokashoppaillessa keräilin myös vähän kokeilukamaa värjäyksiä varten: sumakkia ja hibiskuksen kukkateetä. En ole vielä päässyt testaamaan, mutta tarkoitus on lähiaikoina. Lisäksi mukaan sattui viinikiveä ja ruokasoodaa, kun niin halvalla sai. Muutamassa kaupassa sai puolen litran (?...no, isoissa ainakin) pöniköissä Suomessa kiellettyjä elintarvikevärejä kuten tartratsiinikeltaisen, kinoliinikeltaisen ja Sunset Yellowin sekoitusta. Niitä en ostanut, mutta jäi kyllä mietityttämään, että kuinkahan moneen ravintolaan pönikät löytävät tiensä. Vaikea kuvitella, että yksittäisissä kotitalouksissa menisi valtavaa väriainejauhepakettia ihan tuosta vaan.

Ateneumin kirjakaupasta löytyi myös kirja.

En ole vielä ehtinyt lukemaan, mutta John Gagen muut kirjat ovat hyllyssäni isoina versioina (en tiedä onko tämäkin julkaistu suurena kovakantisena) ja kehotan kaikkia väristä innostuneita niihin tutustumaan. Teksti ei ole välttämättä mitään sunnuntailukemista, varsinkaan, jos englanti ei ole kympillä hallussa, mutta helposti tajuttavaa kuitenkin. Lyhyen selailun perusteella tämä uusin kirjaostokseni on itseasiassa varsin helppolukuinen ja aihealue kiehtoo kovasti. Jostain kumman syystä tykkään itse aina pokkariversioista kovakantisia enemmän, mutta kyllä silti harmittaa, kun isot kuvat jäävät keskelle aukeamaa, joita ei saa kunnolla auki rikkomatta kirjaa.

Ateneumin likellä sijaitsevan WTCn importtikaupasta tuli ostettua myös pieni satsi KoolAid -jauhemehuja. Tällä kertaa oli tarjolla viittä värisävyä ja ostin kaikkia kokeeksi. KoolAid -värjäys näyttää olevan kova hitti tuolla värjäys/käsityöblogeissa ympäri verkkoa, joten kohta varmaan itsekin pääsen kertomaan omista säädöistäni.

Ei kommentteja: