4.1.07

Colorian +/-/0 -kysely


Taitaa olla vihdoinkin aika ruveta jotenkin purkamaan Colorian kyselyihin tulleita vastauksia. Vuosi alkoi kolmella Colorian kyselyitä koskevalla tiedustelulla, joten ilmeisesti asia kiinnostaa. Alkuperäinen ajatukseni oli laittaa vastauksia visuaaliseen muotoon ja kaivella niitä tarkemmin, kun vastauksia on tullut tuhat. Tasan kolme vuotta sitten aukaisemani lempivärikyselyn kohdalla tuo määrä ylittyi jo ajat sitten; vuoden 2006 loppuun vastaajia oli kertynyt 1268. Toukokuussa 2004 auenneeseen inhokkivärikyselyyn on vastannut 875 ihmistä ja samaan aikaan auenneeseen Mitä väreistä mieleen -kyselyyn on tullut hieman alle 700 vastausta - niitä päivittelenkin sivuille kuukausittain. Plus-miinus-nolla -kysely on ollut verkossa lokakuusta 2005 ja siihen on kertynyt 587 vastausta. Kaksi kuukautta verkossa olleiden uusimpien kyselyiden tuloksia olen luvannut esille kesällä 2007, mutta toisaalta, olisi kiva odottaa niihinkin vaikka 500 vastausta kuhunkin tai pitää kyselyä auki vaikka tasan vuoden... Uusimmista viikonpäivä-kyselyyn on tullut 51, numerot-kyselyyn 21 ja kirjaimet-kyselyyn 9 vastausta.

Tasaiseen tahtiin tulee tiedusteluja siitä, voiko värikyselyjen aineistoa käyttää omassa tutkimusaineistossaan. Minun puolestani kyllä ja toimitan mielelläni materiaalia, kunhan sitä käytettäessä muistetaan, etten ole kyselyitä tehdessäni ollut hakemassa tieteellistä aineistoa vaan oikeastaan kyselyt avattiin vain huvin vuoksi. Tieteellisestä näkökulmasta kyselyissä on varmasti puutteita ja varmaan jotkut ovat käyneet vastaamassa kyselyyn muutamankin kerran. Mutta kyllähän kyselyistä jotain suuntaa saa.

Mutta nyt se fanfaarihetki: +/-/0 -kysely on jonkinlaisessa graafisessa muodossa verkossa! Tein tämän pikaisesti ja päädyin laittamaan palkit vaakatasoon, mutta jos joku haluaa miinuksensa alas (eikä vasemmalle) ja plussansa ylös (eikä oikealle), kääntäköön päätään 45° oikealle tai printatkoon sivun ja kääntäköön paperin :) Esillä on vain plus- ja miinus-maininnoista kerättyä dataa, mutta koska tuosta nimenomaisesta kyselystä on tiedusteltu niin paljon (naisten ja miesten välisistä eroista, ikäryhmistä, yli 51-vuotiailta naisilta eniten plussia saaneista väreistä jne.), tulen jatkossa täällä blogissa vastailemaan kaikkiin kysymyksiin erikseen ja vääntämään noita tietoja kaikenlaisiin kaavioihin. Samalla päivittelen myös tietoja tuolle kyselysivulle - eli kannattaa käydä sielläkin lurkkimassa.

Ei kommentteja: