20.1.07

Englanninmatkaajille vinkkiä: Indigo : A Blue To Dye For

Indigo : A Blue To Dye For kiertonäyttely on esillä ensimmäiseksi Manchesterissa (The Whitworth Art Gallery) 20.1.-15.4. 2007, ja sen jälkeen Plymouthissa (City Museum and Art Gallery, 19.5.-1.9. 2007) ja Brightonissa (Brighton Museum and Art Gallery, 29.9.-6.1.2008). Näyttely on Manchesterin yliopiston The Whitworth Art Galleryn tekstiilipuolen amanuenssin Jennifer Harrisin koostama ja konsultoimassa on ollut Jenny Balfour-Paul, Indigo -kirjan (British Museum Press 1998) kirjoittaja. (Kirjaa ei saa enää mistään, mutta liikenteessä on ollut huhuja sen uudelleenjulkaisemisesta...) Näyttely käsittelee indigon tarinan niin kattavasti kuin vain voi: historian alusta nykypäivään ja indigon käytön ympäri maailmaa.

Indigo: A major exhibition of indigo-dyed artefacts from around the world, ranging from William Morris chintzes to blue jeans, from West African adire cloths to installations by internationally renowned textile artists from Europe and Japan.

Edit: Tein eilen pienen ulkonäkömuutoksen blogiin, kun alkoi tuntua vähän tunkkaiselta... Kaikkien värien joukosta valitsin sitten taustalle... valkoisen :)

Ei kommentteja: