18.1.07

Värit 2007


Iltiksestä luin eilen, että Golden Globe -gaalassa säkenöivät valkoisen ja metallin eri sävyt ja juuri luin Dexignerin sivuilta, että Pantone on valinnut vuoden 2007 värinsä: Chili Pepper 19-1557. "Syvä ja mausteisen punainen" sanotaan tiedotteessa Mitäs muuta tälle ja ensi vuodelle on luvassa? Pikagooglaus.

Väriennusteet kaudelle 2007/2008 ovat varsin samanlaisia ympäri verkkoa. Yleisesti mainittuna tämän vuoden trendinä ovat voimakkaat väriyhdistelmät, etenkin kirkas vaaleanpunainen. Myös luonnonvihreät, voimakkaat oranssit, viininpunaiset ja kirkkaat keltaiset sekä syvät ja intensiiviset suklaan värit ovat suosiossa. Punaiset ovat voimakkaina, keltaiset aurikoisina, vihreät kellertävän sävyisinä ja siniset turkoosiin taittuen. Oranssin ennustetaan syrjäyttävän punaisen 2007. Neutraaleja värejä sekoitetaan kullan, ruskean, purppuran ja violetin sävyihin. Etenkin violetti on kovassa nousussa - purppurasävyjen ennustetaan räjäyttävän pankin ("purple - the new neutral"). Terrakottavärit voimistuvat. Sävyt yleensäkin syvenevät ja niissä näkyy ruskean ja metallisen kuparinsävyn vaikutus ("copper is huge"). Tulevana talvena värit tummenevat mutta ovat sävykkäämpiä kuin tänä vuonna.

...niin... ja niitä värien nimiä....: Golden Apricot. Strawberry Ice. Cafe Creme. Think cinnamon, gourmet chocolate, Turkish coffee. Think tortoiseshell. Roule Rouge. Blood Orange. Koi. Lovely. Snappy. Sunrise. Terracotta orange. Hollyhock. Green Sheen. Silver Peony. Tarragon. Grapemist. Sky Blue. Nostalgia. Seiche. Criquet. Chlorophylle. Eau. Mentha. Libellule. Foin. Pollen. Melon. Deillet. Corail. Pieuvre. Bulbe. Pivoine. Pois de senteur. Soufre. Tourmaline. Roche. Ambre. Augue marine. Améthyste. Lapis. Réglisse. Galet. Dune. Anémone. Tempéte. Cumulus. Océan. Bois flottè. Varech. NORDIC. PORCELAIN. INTENSITY. MINT. MOJITO. REFRESH. PEWTER. WEATHERED. CHARCOAL. HUT. HERITAGE. VICTORIANA. SIENA. BRONZE. CORAL. Finale. Tenor. Sharp. Aria. Soprano. Encore. Bounty. Elixir. Balm. Mantle. Potion. Scent. Cloak. Omen. Spirit. Hope. Flexible Gray. Turkish Coffee. Gray Screen. Grandeur Plum. Resounding Rose. Quixotic Plum. Jargon Jade. Arresting Auburn. Mocha. Candid Blue. Determined Orange. Indigo. Bosc
Pear. River Rouge. Smokey Topaz. Kendal Green. Quite Coral. Curry. Jacaranda. Ravishing Coral. Peach Fuzz. Cooled Blue . Lucent Yellow. Dancing Green. Mocha. Lightweight Beige.


Vain muutamia mainitakseni.

Pantonen värejä 2007
Sherwin-Williams 2007 Color Forecast

Ei kommentteja: