28.3.07

Moskovan pinkit taksit


Jostain syystä Olga Fominan ja kahden hänen ystävänsä jo elokuussa 2006 perustama Pink Taxi -taksifirma on ylittänyt uutiskynnyksen vasta nyt. Moscow Times uutisoi asiasta vasta helmikuun 9. päivä ja blogeissa asiaa on ihmetelty lähinnä tässä kuussa.

Ei ole kovinkaan kauan aikaa siitä, kun Moskovassa opiskellut tuttavani kertoi, että jos vain seikkailuluonnetta riittää, Moskovassa saa kyydin hyvinkin nopeasti ja edullisesti: tassu ylös ja heti pysähtyy auto. Yleensä pysähtyjä ei ole taksi, mutta hinnasta on tapana neuvotella etukäteen ja kun siitä on sovittu, autoon ja kyytiin. Mitään tuollaisessa kyydissä ei ole taattu: turvallisuutta tai edes välttämättä perille pääsyä. Ongelmina ovat myös valetaksit, joita on liikkeellä kohtalaisen paljon. Pink Taxi -yhtiön pointtina on tarjota taksipalvelua naisilta naisille. Vaaleanpunaiset taksit ovat turvallinen vaihtoehto kotimatkaansa taittavalle naiselle Moskovassa. Kilpailuakin syntyi pian: marraskuussa aloitti toisen naisen, Oksana Bolshakovan johtama Ladies Red Taxi, mutta se tarjoaa kyytiä sekä naisille että miehille.

Pakko tähän on vielä laittaa linkki tuonne Pink Taxi -yhtiön nettisivuille, on niissä sen verran luovaa hulluutta (?)

---


Vaaleanpunainen on tyrkyllä nyt muuallekin kuin takseihin. Amerikkalainen maalivalmistaja Glidden on nimennyt vuoden 2007 väriksi harmahtavan vaaleanpunaisen sävyn, jolle ovat antaneet nimeksi Movie Star. Glidden kuvaa väriä "maskuliiniseksi vaaleanpunaiseksi", joka vetoaa molempiin sukupuoliin. Movie Star captures the essence of 2007 by representing the spirit of adventure and sophistication that currently dominates our culture, in which celebrities’ wardrobes and home décors are coveted and closely emulated, selittää ICI Paintsin värimarkkinointijohtaja.

Ei kommentteja: