1.5.09

Vapun kunniaksi vaaleanpunaisia kakkajuttuja


[Koska aiheeseen liittyvää kuvamateriaalia ei ollut, käytän likellä olevaa korviketta.]
Joskus eläimet voivat syödä niin paljon kirkkaanväristä ravintoa, että se riittää värittämään myös kakan (kaikki, jotka ovat joskus syöneet punajuurikeittoa, tietävät tämän!). Marjoilla herkuttelevien lintujen jätökset voivat syksyisin muistuttaa karamelleja, joissa marjojen vaaleanpunaista tai malvanväriä koristavat valkoiset raidat. Myös sinivalaiden uloste voi olla värikästä. Kun sinivalaat ahmivat tonnikaupalla katkarapuja, ne ulostavat vaaleanpunaisia kakkakokkareita, jotka muistuttavat merenpintaan nousseita jättiläismäisiä jäätelömöykkyjä.
- Nicola Davies: Kakka. Otava, painettu Kiinassa 2008.

Kymmenen vuoden takaisessa ASK Archiven postituslistaviestissä Phillip Colla kertoo nähneensä henkilökohtaisesti laajoja kelluvia sinivalaankakkalauttoja etelä-Kalifornian rannikolla. Hänen mukaansa kakka haisi kalaiselle, muttei lemunnut, ja oli kirkkaan punaista - todennäköisesti rannikolla elelevistä punaisista ravuista. Sinivalas ei ole ainoa punakakkainen. Dolphin Dude kertoo blogissaan, että ryhävalaan maito on vaaleanpunaista ja niiden poikasten kakka siis myös.

Myös maakrapu saattaa päästä tunnistamaan vaaleanpunaista kakkaa: viime kesänä englantilaisen Mansfieldin kaupunginvaltuusto aloitti kakanvärjäysprojektin: vapaaehtoiset alkoivat kierrellä alueella spreijaten maahan jätettyjä koirankakkoja vaaleanpunaiseksi. Tarkoitus tässä oli tietenkin nolata koiranomistajat, jotka eivät olleet siivonneet lemmikkiensä jäljiltä, mutta valtuusto toivoi myös, että vaaleanpunaisten läikkien ansiosta muut jalankulkijat välttyisivät tallomasta koirankakkojen päälle vahingossa.

Vaaleanpunaista vappua kaikille!

Ei kommentteja: